×
Temps de lectura 1 min.

El tabac afecta a la cavitat bucal i és el principal factor de risc de cáncer oral. El 90% dels càncers orals estan relacionats amb els hàbits del tabac.

El tabaquisme incrementa la possibilitat de patir altres malalties, i està estretament relacionat amb la malaltia periodontal provocant la pèrdua de peces dentals.

Fumar pot ocasionar diferents patologies orals de diferent gravetat:

1. Taques a les dents. Les dents tendeixen a tacar per l'acció de la nicotina i el quitrà.

2. Halitosi. El mal alè és causat pel mateix olor de tabac i per les modificacions en la quantitat i qualitat de saliva. Provoquen sequedat i irritació de les mucoses de la boca i de les vies respiratòries, per la qual cosa no hi ha una correcta oxigenació.

3. Perdua del olfacte i gust. El tabac limita la percepció de sabors i olors, especialment el salat; això fa que els fumadors tendeixen a abusar inconscientment de la sal, el que pot provocar pujades de tensió arterial.

4. Malaltia periodontal. El tabac produeix una major progressió de la malaltia periodontal (una major i més ràpida destrucció de teixit periodontal).

La periodontitis és una enfermetat inflamatoria que afecta els teixits que hi ha al voltant de la dent, provocant infecció de les genives danyant el teixit tou, arribant a destruir l'os que sosté la dent.

Quins consells et podem donar des de la farmàcia?

  • Mantenir uns bons hàbits d'higiene bucal, s'aconsella augmentar la freqüència de raspallat, 3 vegades al dia, sense oblidar-nos de raspallar bé la llengua, el tabac és el responsable de la pèrdua del gust.
  • L’ús de col.lutoris específics tant per l’esmalt com pel mal alè.
  • Fil dental, protegeix les genives.
  • Esprais bucals per refrescar la boca i disminuir el mal alè.
  • Acudir amb regularitat al dentista. Els professionals podran examinar la seva salut dental i actuar al més aviat possible davant de qualsevol indici.
  • La millor opció per a la seva salut en general i bucal serà sens dubte deixar de fumar.
Preu