×
Temps de lectura 1 min.

Els mosquits poden trobar-se tant en ambients naturals com en urbans. Prefereixen  els llocs humits, a prop de llacs o de rius  i quan l’aigua està estancada i sense corrents d'aigua perquè poden romandre en repòs. També s'amaguen sota pedres, en cavernes, porxos,  habitacions o dormitoris.

A ESPANYA HI HA MÉS DE 56 ESPÈCIES DE MOSQUITS

MOSQUIT CULEX: Són els més abundants. Probablement és aquest el que es cola en el teu dormitori i et desperta de matinada. Mesuren entre 4 i 10 mm i solen ser de color castany clar.

MOSQUIT TIGRE: Procedeix del sud-est asiàtic. Els trobarem més en ciutats, prop de zones amb aigua. Solen utilitzar testos, galledes  o altres objectes amb aigua estancada per criar. Poden arribar a picar a través de roba  (com els mitjons) i prefereixen fer-ho durant el dia, provocant picades molt molestes.

COM EVITAR LA PICADA DELS MOSQUITS?

1. Evita els llocs i les hores en que els mosquits piquen. En general, els períodes que escullen per picar són abans i després de la posta de sol i abans que es faci de dia.

2. Assegura’t que les portes i finestres tinguin una mosquitera o tela metàl·lica protectora i al seu torn estiguin tancades, especialment en zones tropicals.

3. Utilitza roba adequada: camises de màniga llarga i pantalons llargs. Millor si la roba és de color clar, ja que els colors foscos o vibrants poden atraure els mosquits.

4. Protegeix especialment als nadons i nens amb un repel·lent d'insectes adequat per a la seva edat.

5. Els repel·lents d'insectes són la millor manera de prevenir les picades. Un bon repel·lent amb DEET o IR3535 com Repel Bite pot ser la salvació davant els mosquits.

6. Evita deixar recipients amb aigua que poden atreure'ls.

8. Algunes plantes, com la planta de la qual s'extreu la citronela o l'alfàbrega tenen una olor desagradable per als insectes.

I SI ET PICA!

Davant d'una picada, la pell reacciona irritant-se i per això comencem  a notar picor. Per alleujar la pell, pots aplicar a la zona afectada una loció, crema o gel que calmi la picor i les molèsties produïdes per l'insecte.

Si una picada molesta massa, s’inflama  molt o creus que t'ha produït una reacció al·lèrgica, consulta amb un professional sanitari.

Preu