×
Temps de lectura 1 min.

La migranya és una malaltia neurològica que es manifesta amb un mal de cap intens i pulsatiu (sents palpitacions o batecs al cap), entre d'altres símptomes com nàusees i vòmits, intolerància a la llum, hipersensibilitat a les olors, congestió nasal  i/o fòbia als sorolls forts.

El dolor es pot presentar en forma de crisis o atacs que poden durar unes hores fins a dies. Sol aparèixer i desaparèixer de forma gradual. El dolor es localitza en la meitat del cap, al front o a la zona cranial.

Hi ha diferents formes de migranya:

Episòdica: transcorre 14 dies a el mes.

Crònica: transcorre 15 o més dies a el mes.

Et donem alguns consells que t'ajudaran a controlar la migranya

1. Si creus que pateixes de migranya, consulta al metge, un retràs en el diagnòstic pot afectar el curs de la malaltia i la teva qualitat de vida.

2. Evita l'automedicació amb analgèsics sense recepta, això pot dificultar el control dels símptomes de la migranya i pot arribar a ser crònic el dolor.

3. La migranya es pot prevenir. Hi ha diferents opcions terapèutiques tant per prevenir l'aparició de crisi com per frenar el dolor. Consulta sempre al teu metge.

4. Crea un diari de símptomes, és una eina que t'ajudarà a compartir amb el teu metge els detalls de la teva malaltia (per exemple, data i hora de l'aparició de dolor, alimentació a les últimes 24 hores, hores de descans, activitat, durada de el dolor, ...).

5. Cuida el teu estil de vida

 Alimentació saludable / exercici físic / dormir mínim 8h diàries / controla l'estrès.

Si necessites suport i informació acosta't a l'Associació Espanyola de Migranya i Cefalea (AEMICE) i entra a la pàgina www.dolordecabeza.net.

Preu