×
Temps de lectura 2 min.

Repel.lents d’insectes

Els repel·lents d’insectes són substàncies que s’apliquen sobre la pell o la roba, l'ús de repel·lents de mosquits és una de les principals mesures preventives enfront les picades, però poden perdre la seva eficàcia si no s'apliquen correctament , l’humitat, Lles temperaturas altes, la pluja, la suor poden disminuir l’efecte del repel.lent.

Que podem fer per prevenir les picadures d’insectes?

Portar roba de màniga llarga i pantalons llargs, i que el calçat no sigui destapat. Sempre que et trobis en exteriors, especialment al capvespre.

En zones tropicals, on hi ha malària o paludisme, es recomana utilitzar repel·lents que continguin entre 20% a 30% DEET (N, N-diethyl-m-toluamida).

Aplicar el repel.lent en totes  les zones del cos que quedin lliures com l’avantbraç o les cames. No cal aplicar a la pell que posteriorment quedarà coberta per la roba.

No s’han d’utilitzar en àrees com la boca, els ulls o zones de la pell amb ferides o parts irritades.

Fer servir mosquiteres als llits i si es possible a les finestres. Una bona opció és ruixar a la tela  mosquitera  amb un insecticida que contingui permetrina.

Evitar perfums i cosmètics que atreguin els insectes.

Aplicar el protector solar abans del repel.lent.

Quin repel.lent es més idoni en bebès, nens i adults?

- Bebès, la pell del bebè es més sensible i més fina que la d’un adult, per això en nens de menys d’1 any no es recomana l’aplicació directe d’un rep.lent. Des de la farmàcia et podem rcomanar els pegats adhesius d’After Bite, contenen Citronel.la, es poden col·locar sobre la roba i / o cotxets del nadó i no sobre la pell. També et podem recomanar el roll-on Citronella de Pranarom a partir de 6 mesos  (no aplicar en cara ni mans).

- Nens  +1 any, repel.lents amb Citronel.la o també pots aplicar amb precaució antimosquits a base de IR3535 (10%). A la farmacia pots trobar l’After Bite Pediàtric, el Halley Infantil.

- Nens + 3 anys, tens la opció de la Citronela, la pots trovar en repel.lents tipus esprai o en polseres tant per nens com per adults , altre opció i més eficaç  seria també protegir els nostres fills amb DEET sempre en concentracions que no resultin perilloses. IR3535 30%

Si ja ens ha picat??

Davant d'una picada, la pell reacciona irritant-se i per això comencem  a notar picor. Per alleujar la pell, pots aplicar a la zona afectada una loció, crema o gel que calmi la picor i les molèsties produïdes per l'insecte.

Evitar el rascat de la zona i si les picades són múltiples o hi ha molta picor, es poden aplicar compreses fredes, loció de calamina i / o prendre antihistamínics per via oral. Cal recordar que els antihistamínics són medicaments i, per tant, necessiten recepta mèdica.

Si notes la pell molt vermella calenta i inflada al voltant de la picada consulta el teu metge és molt probable que necessitis un tractament antibiòtic.

Preu