Oberta de dilluns a divendres de 8:00h a 22:00h i els dissabtes, diumenges o festius de 9:00 a 22:00
ESP   CAT

Reconeixements i activitats

Reconeixements

Alphega Farmàcia

Alphega Farmàcia és la xarxa líder de farmacèutics i farmacèutiques independents a Europa. Actualment està formada per més de 6.300 farmàcies en nou països: República Txeca, França, Itàlia, els Països Baixos, Alemanya, Espanya, Regne Unit, Turquia i Romania.

Alphega Farmàcia té el recolzament de Alliance Healthcare, un dels líders mundials de la distribució de productes farmacèutics.

L’objectiu de Alphega Farmàcia és millorar la salut dels nostres pacients mitjançant donar un consell de qualitat, promoure una vida saludable, oferir uns serveis acurats i uns productes capdavanters del sector.

Farmàcia Apoteca Natura

Apoteca Natura és una xarxa internacional de farmàcies especialitzades en les principals necessitats de prevenció i cura de la salut enfocades en el producte natural.

Les farmàcies Apoteca Natura estan en constant formació i col·laboració amb la Societat Italiana de Medicina General (SIMG) i la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN). Les competències adquirides gràcies a aquesta col·laboració són en els àmbits de la prevenció cardiovascular, la son, els problemes d’estómac i d’intestí, el sobrepès i la obesitat, la menopàusia i l’osteoporosi. 

Activitats

Centre Receptor de Pràctiques Tutelades

Les Pràctiques Tutelades és una assignatura obligatòria en l'ensenyament de Farmàcia. Aquesta es considera una assignatura pràctica d'aplicació dels coneixements adquirits durant els anys que l'estudiant s'ha format a la Facultat de Farmàcia i com una oportunitat d'adquisició de nous coneixements. Aquestes estades es poden fer o bé en Oficina de Farmàcia o bé en Farmàcia Hospitalària, ambdues prèviament autoritzades i acreditades.

Farmàcia Capell ha estat acreditada com a centre receptor d'estudiants en Pràctiques Tutelades. Aquests adquiriran amb nosaltres durant la seva estada competència en les àrees de dispensació de medicaments, consulta farmacèutica, atenció farmacèutica, activitats preventives, farmacovigilància, elaboració de fórmules magistrals i preparats oficinals, dietètica i cosmètica, entre d'altres.

Notificació de sospita de reaccions adverses als medicaments

Els fàrmacs moderns són capaços de modificar profundament els processos fisiològics i bioquímics normals, per tant, la seva eficàcia terapèutica no es pot separar de la capacitat de produir efectes indesitjables o inesperats. Així, la farmacovigilància té un paper vital en el control d'aquests. La farmacovigilància és el conjunt d'activitats que tenen com a objectiu quantificar i identificar el risc d'efectes indesitjables produïts pels medicaments. Aquests efectes indesitjables són les anomenades RAMs (Reaccions Adverses als Medicaments). Aquestes es defineixen com aquells efectes que modifiquen desfavorablement el curs clínic del símptoma o de la malaltia tractada o cursa incomoditat o agreujament general del pacient i apareix després de l'administració de dosis terapèutiques habituals del medicament. Les RAMs poden ser mortals, greus, moderades o bé lleus.

El Reial Decret 11/2002 regula la farmacovigilància i indica que un dels agents implicats en la notificació de les reaccions adverses és el farmacèutic comunitari. A Farmàcia Capell, conscients de la vitalitat de la notificació de tot allò relacionat amb els medicaments, dona una gran importància a aquest Reial Decret. Un exemple d'aquest fet és que en menys d'un any s'han notificat més de 5 reaccions, molt per sobre de la mitja de la resta de farmàcies.

Les notificacions realitzades inclouen medicaments que formen part dels grups terapèutics més freqüents. Entre aquestes hi ha reaccions mortals, greus, moderades i lleus.