×

Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte

El Càncer de Colon i Recte és una de les neoplàsies amb una taxa d’incidència més alta i amb una tendència a l’alça evident en els últims anys.

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte és un servei de cribatge de Càncer de Colon i Recte mitjançant la cerca de sang oculta en femta. L’objectiu del programa és reduir la incidència i la mortalitat del Càncer de Colon i Recte mitjançant la detecció i el tractament en les fases inicials.

La població sana entre 50 i 69 anys rep cada 2 anys una carta d’invitació a participar en el programa per part de l’ICO. Per participar s’ha devenir a la farmàcia amb la carta i nosaltres, després de fer-vos 3 preguntes sobre l’estat de salut, us donem 1 kit i us expliquem com heu de prendre la mostra. Un cop heu pres la mostra ens heu de tornar el més ràpid possible el kit i nosaltres l’enviem al laboratori. A les 2 o les 4 setmanes us truquen o us envien una carta per informar-vos del resultat.

Consells per PREVENIR el Càncer de Colon i Recte:

  • Moderar el consum de carn vermella, de carn processada i de carn cuinada molt feta. Menjar més de 5 peces de carn vermella a la setmana augmenta un 20% el risc de desenvolupar Càncer de Colon i Recte.
  • Evitar el sobrepès i l’obesitat. L’obesitat abdominal s’associa a un major risc de patir Càncer Colorectal.
  • Evitar el consum de tabac i alcohol. Fumar multiplica x 2 el risc de diagnòstic de Càncer Colorectal.
  • Promoure una dieta baixa en grasses i rica en fribar, verdures i fruita.
  • Promoure una dieta rica en llet i productes làctics.
  • Realitzar exercici físic moderat disminueix el risc un 40%.

Demanar cita

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
Preu