Oberta de dilluns a divendres de 8:00h a 22:00h i els dissabtes, diumenges o festius de 9:00 a 22:00
ESP   CAT

Test d'embaràs

En l'inici de l'embaràs, un cop es forma l'embrió, les cèl·lules de la placenta en desenvolupament comencen a produir una hormona anomenada Hormona Gonadotropina Coriònica (HGC). Aquest glucoproteïna té funcions vitals pel manteniment i desenvolupament del fetus. La HGC augmenta ràpidament durant el primer trimestre però disminueix bruscament durant la resta de l'embaràs.

La HGC comença a aparèixer en sang pocs dies després d'haver-se produït l'embaràs, per aquest motiu és possible detectar nivells d'hormona dies abans de la falta o retràs. Aquesta hormona també es pot detectar-la en orina.

Els tests d'embaràs amb orina tenen un 98% de fiabilitat i es basen en la detecció d'aquesta hormona pel fet que només se segrega quan s'està en estat. L'orina reacciona amb el sèrum del test que conté anticossos anti-HGC. El test positiu indica la presència de HGC. El test negatiu indica que no s'ha detectat aquesta hormona. Si el test es realitza els primers dies de la falta pot ser que aquest negatiu sigui un falç negatiu, cal repetir el test als 4-6 dies de la falta per tenir la seguretat que sigui un veritable negatiu.

És recomanable realitzar el test amb la primera orina del dia ja que l'hormona està més concentrada.

No influeixen en el resultat del test ni haver consumit alcohol ni medicaments, només influeixen en el resultat els medicaments que tinguin HGC o HMG i algun tipus de malalties no comuns.