×
Temps de lectura 3 min.

FUNCIÓ EN L'ORGANISME DEL COL·LAGEN I EL MAGNESI

El col·lagen és una molècula proteica i la seva funció és mantenir unides les diferents estructures de l'organisme (músculs, tendons, lligaments, pell, ossos, cartílags, teixit hematològic i adipós i òrgans interns), actua com un element de sosteniment que permet mantenir unit el conjunt del cos. Intervé en la formació de les fibres a partir de les quals es creen estructures de l'organisme; per tant, és el responsable del grau de fermesa i elasticitat d'aquestes estructures, tenint un paper fonamental en la seva hidratació.

El magnesi també és ideal per a mantenir la salut òssia. Ajuda a sintetitzar la vitamina D al cos, potencia la síntesi de col·lagen, millora la fixació del calci en els ossos, té un paper important per a produir l'adequada contracció muscular i contribueix a estabilitzar el ritme cardíac. També, ajuda a metabolitzar els diferents principis immediats, com els hidrats de carboni, proteïnes i lípids, per obtenir energia.
 

EFECTES DE LA MANCA DE COL·LAGEN

El dèficit de col·lagen és difícil de detectar amb analítiques. No obstant això a mesura que passen els anys i el cos envelleix, la producció de col·lagen disminueix gradualment. Es calcula que als 40 anys l'organisme produeix la meitat del col·lagen que en l'adolescència. Aquesta reducció en els nivells provoca, entre altres coses, la pèrdua d'elasticitat de la pell, aparició d'arrugues de forma precoç, caiguda de cabell, dolors en les articulacions i músculs, osteoporosi, cicatrització lenta de les ferides i altres afeccions pròpies del deteriorament de la vellesa.
 

colageno

EFECTES DE LA MANCA DE MAGNESI

El dèficit de magnesi passa desapercebut fàcilment, ja que no es detecta a través d'analítiques de sang rutinàries. En aquests casos, el millor és recórrer a la simptomatologia per sospitar d’aquesta.

En termes generals, la deficiència de magnesi pot produir degeneració articular, així com aparició de forts dolors i molèsties musculars. També, pot donar lloc a trastorns nerviosos com les rampes. Si ens trobem excessivament cansats, és possible que, també, tinguem un dèficit en aquest mineral. La càries, l'insomni o la depressió, també estan relacionats amb la seva carència. D'altra banda, és important controlar-lo en persones amb diabetis, ja que ajudarà a controlar els nivells de glucèmia en sang.


ALIMENTS RICS EN MAGNESI I COL·LAGEN

Les fonts riques en magnesi i col·lagen predominen en el grup de carns i peixos, especialment, el verat i altres peixos blaus o el marisc, com ara els musclos.

Les verdures de fulla verda, com els espinacs o les bledes, aportaran, sobretot, una gran quantitat de magnesi. El col·lagen també podem trobar-lo en la gelatina i en aliments com la tripa. També el cacau aportarà abundant quantitat de magnesi.

Els aliments rics en vitamina C estimulen la síntesi de col·lagen, per exemple, els cítrics, els kiwis i les pomes.
 


QUAN PRENDRE SUPLEMENTS?

Es recomana prendre suplements a gent gran i joves que pateixen trastorns musculoesquelètics i nerviosos. També, és aconsellable per a persones joves amb excessiu desgast a causa d’esports d'alta intensitat. Incorporar suplements nutritius  no produirà cap dany en el nostre organisme, però tampoc substitueix una alimentació completa i equilibrada.
 

BENEFICIS DE COMBINAR COL·LAGEN I MAGNESI                                   

Els beneficis de combinar col·lagen i magnesi són molt nombrosos. Tots dos podran ajudar a fixar el calci dels ossos, igual que a mantenir els cartílags, tendons i lligaments. També, poden disminuir les rampes.

Altres beneficis coneguts són l'estabilització de la tensió arterial, de manera que poden ser beneficis a l'hora de prevenir malalties cardiovasculars. A més, és una poderosa combinació que previndrà el dany oxidatiu, envelliment prematur i, amb això, aportarà una millor salut per a la pell.


COM TRIAR AQUESTS SUPLEMENTS?

A l'hora d'escollir un suplement de col·lagen amb magnesi, és important assessorar-se per un professional, metge o farmacèutic comunitari que porti i conegui la nostra història clínica, perquè en el cas de patir altres malalties o estar rebent medicació, s'han de descartar possibles interaccions amb la combinació d'aquests suplements.

D'altra banda, si som vegetarians o vegans, haurem de tenir-ho en compte a l'hora d'escollir l'origen del col·lagen.

 

CONSELL FARMACÈUTIC

Si sospitem que necessitem aquesta suplementació, és important acudir a la farmàcia perquè et poguem orientar. Cuidar la nostra salut també implica incloure en la nostra dieta micronutrients, de manera que a la nostra farmàcia et podrem assesorar. També, cal realitzar les revisions amb el metge periòdicament, per avaluar el nostre estat de salut.

Preu