×
Temps de lectura 1 min.

És recomanable que a partir de les 36 setmanes de gestació ja ho tinguis preparat i portis amb tu la maleta a tot arreu o que comuniquis a algú on el tens guardat. Mai se sap si en qualsevol moment has de sortir corrent cap a la clínica.

Alguns consells:

PER A LA MARE

Documentació: DNI, llibre de família, cartilla de la Seguretat Social o targeta de la mútua privada i el teu expedient metge de l'embaràs amb els resultats de l'última revisió.

Una bata, un parell de camises de dormir que s'obrin per davant per a facilitar la lactància, sabatilles i roba còmoda i ampla per a la sortida de l'hospital.

Dos sostenidors de lactància o de post part i discos absorbents per l'excés de llet.

Calcetes altes de cotó o un sol ús.

Articles de neteja personal (raspall, pasta de dents, pinta, desodorant, xampú, sabó i compreses de cotó).

Si una és una mica presumida i vol estar bé per rebre visites també es pot portar una mica de maquillatge.

No oblidis el telèfon mòbil i el carregador.

PER AL NADÓ

Peces de vestir: unes 4-5 mudes completes de roba (preferentment de cotó), un amanyac, 2 o 3 gorrets, 2 o 3 parells de manyoples (encara que pregunta a l'hospital perquè hi ha hospitals que no les utilitzen), 3 o 4 pitets, 3 o 4 pijames de cotó fàcils de cordar. No val la pena comprar molta robeta de la talla 0, de seguida se'ns quedés petita. En la mesura del possible, evitar sempre les cremalleres en les peces del teu nadó. La roba ha d'estar neta. És millor guardar cadascuna de les mudes en una bosseta individual. Així et serà més fàcil organitzar els conjunts.

Articles de tocador: xampú, sabó, bolquers per a nadó, tovalloletes humides, crema hidratant per a nadons, pinta de nadó i raspall de truges naturals, gases per al cordó umbilical, alcohol de 70º o spray de clorhexidina.

Altres detalls: biberó (en cas de tenir problemes amb la lactància), moisès per carregar el nadó amb més comoditat, portabebès per al vehicle en el seu trasllat a casa.

Barret de llana i roba d'abric si fa fred, per a la primera sortida del nadó de camí cap a casa

NO OBLIDEM LA EL ACOMPANYANT!

Peces de vestir: muda de roba completa i pijama.

Articles de neteja personal: raspall de dents, desodorant.

Telèfon mòbil i el carregador.

Preu