×
Temps de lectura 2 min.

La vitamina C o també anomenat però menys coneguda Àcid ascòrbic és un nutrient essencial per a la nostra salut general. El nostre cos no fabrica vitamina C i, és més, tampoc l'emmagatzema, de manera que l'hem de consumir a través d'aliments o de complements nutricionals.

Quines propietats té la Vitamina C?

Una de les propietats de la vitamina C és la capacitat antioxidant.

El nostre cos acumula radicals lliures que hem de combatre a través del consum de certs aliments o de complements alimentaris i aquests poden ser perjudicials per a les nostres cèl·lules. La Vitamina C intervé neutralitzant els radicals lliures evitant així l'envelliment prematur de les nostres cèl·lules, per la qual cosa té un alt poder antiaging.

Ajuda a reforçar les defenses del sistema immunològic, afavorint la funció dels leucòcits, especialment la de la mobilitat d'aquest tipus de cèl·lules quan es dirigeixen al focus d'infecció i la fagocitosi. La ingesta de Vitamina C durant tot l´any és molt recomanable per reduir la severitat i la durada dels símptomes relacionats amb l´hivern.

També ajuda a disminuir els nivells de colesterol sanguini i regular la pressió arterial.

Gràcies al poder antioxidant de la vitamina C aporta lluminositat a la nostra pell. Està demostrat que la vitamina C ajuda a neutralitzar els radicals lliures del cos que provoquen estrès oxidatiu. D'aquesta manera, ajuda a prevenir l'envelliment prematur de la pell ia endarrerir-ne els signes visibles de l'envelliment biològic.

Promou el procés de cicatrització, la vitamina C és necessària per a la síntesi de col·lagen, reforçant així la barrera física de la pell, davant de les agressions i possibles microorganismes.

En els casos en què un pacient necessiti prendre una aportació extra de ferro, la Vitamina C juga un paper fonamental en el metabolisme del ferro, afavorint-ne l'absorció per l'organisme.

En quins aliments podem trobar la Vitamina C?

Els cítrics com la taronja i aranja són la font de vitamina C més coneguda, però també els fruits vermells, i algunes verdures i hortalisses com el bròquil, cols de Brussel·les i coliflor, pebrots vermells i verds espinac, col, naps verds i altres verdures de fulla, la patata blanca, tomàquets i el seu suc tots contenen un alt valor en vitamina C.

Des de la farmàcia podem recomanar-te complements nutricionals amb vitamina C així com el Redoxon en comprimits efervescents o sobres, Vitamina C de Vitae en comprimits, Multicentrum immuno C en sobres, per als més petits Vit C de Neopeques, entre molts altres.

La ingesta de Vitamina C durant tot l´any és molt recomanable per reduir la severitat i la durada dels símptomes relacionats amb l´hivern.

Preu