×
Temps de lectura 1 min.

Les pròtesis dentals estan fabricades amb resines acríliques i elements metàl·lics. Al principi tenen una superfície llisa però amb l'ús la superfície es torna rugosa. Aquestes rugositats faciliten el dipòsit de la placa dental i de les taques. Aquesta acumulació de bactèries i aliments pot provocar que notem:

- Mal alè (halitosi)

- Inflamació de genives

- Problemes en la mucosa oral (aftes, llengua estriada, etc.)

- Càries en les dents sanes

Tenir cura de la higiene tant de la boca com de la pròtesi ens ajudarà a no tenir cap d'aquestes molèsties i sentir-nos més a gust amb el nostre somriure.

Com hem de cuidar les pròtesis?

En el cas de pròtesis no fixades amb fixador o coixinets, netejarem la pròtesi després de cada àpat. En el cas de pròtesis fixades amb fixador o coixinet la netejarem dues vegades a el dia, matí i nit.

La forma adequada de netejar la pròtesi és raspallar tant els elements metàl·lics, les dents i les zones rosades amb un raspall especial per a pròtesis i aigua i sabó neutre. Després aclarir bé perquè no quedin residus de sabó.

A part de raspallar la pròtesi, ens hem de raspallar les dents sanes, les genives, les galtes, el paladar i la llengua amb un raspall adequat i pasta de dents. Acabar la neteja esbandint amb un col·lutori sense alcohol.

Quines precaucions i errors hem d'evitar amb la cura de la pròtesi?

- No dormir amb la pròtesi. Hi pot haver risc d'ennuegament. També ajudarà a que les genives descansin.

- Quan la pròtesi no estigui a la boca, guardar-la en aigua amb una pastilla netejadora per ajudar a eliminar bacteris i taques.

- No fer servir aigua amb lleixiu ni bicarbonat ni aigua oxigenada per netejar la pròtesi. Són productes molt abrasius que la poden descolorir.

- Tampoc utilitzar pasta de dents per netejar les pròtesis. Reservar la pasta de dents a la neteja de la boca.

Amb aquests consells faràs que la teva boca es vegi sana durant molt més temps.

Preu