×
Temps de lectura 1 min.

El magnesi és un mineral essencial que té funcions en la relaxació muscular i en el tractament i la prevenció de les rampes.

El magnesi està implicat:

- La síntesi proteica

- La transmissió de l'impuls nerviós

- En l'activitat muscular: en la contracció i relaxació muscular

Quines fonts naturals hi ha de magnesi?

El magnesi és present en les verdures de fulla verda,els fruits secs, les llegums i els cereals. La vitamina D augmenta l'absorció de magnesi i la fibra la disminueix.

La majoria de la població ingereix menys quantitat de magnesi del que s'aconsella.

Què són les rampes?

Les rampes són contraccions o espasmes dolorosos involuntaris del múscul. Poden durar des de segons a minuts i desapareixen espontàniament o amb exercicis d'estiraments passiu.

Són més freqüents en els músculs de les cames i dels peus. També són més freqüents en esportistes, gent gran i dones embarassades.

El dèficit de magnesi és el responsable principal de l'aparició de rampes.

Hi suplements de sals de magnesi especials que ajuden a la prevenció i el tractament de les rampes i a la relaxació de la musculatura. Existeixen altres sals de magnesi amb altres indicacions (alleujament de l'estrenyiment i de l'acidesa d'estómac).

Els suplements de magnesi és important prendre'ls després dels àpats i fer descansos en el tractament ja que un excés de magnesi pot provocar hipercalcèmia (el magnesi augmenta l'absorció de calci), nàusees, diarrea i hipotensió.

No hem de prendre magnesi a el mateix temps que prenguem antibiòtics com les tetraciclines i les quinolones ja que el magnesi disminueix l'absorció d'aquests antibiòtics.

Les dones embarassades i les persones amb insuficiència renal han de consultar a el metge abans de prendre suplements de magnesi.

Amb el magnesi oblida't de les rampes!

Preu