×
Temps de lectura 1 min.

Una al·lèrgia es produeix quan el sistema immunitari reacciona a alguna cosa que normalment és inofensiva per a la majoria de les persones (certs aliments, medicaments, pol·len, àcars...), el sistema immunitari ho considera com una amenaça, aquest respon alliberant una substància química anomenada histamina i altres substàncies. L'alliberament d'aquestes substàncies provoca la reacció al·lèrgica.

Pot causar: erupció, picor dulls, secreció nasal, problemes respiratoris, nàusees i diarrea.

La gravetat pot variar de lleu i molesta a intensa i amenaçadora. Especial cura en persones amb asma, diabetis, hipertensió, epilèpsia, malaltia cardiovascular, malaltia hepàtica, renal i tiroide hiperactiva.

Com funcionen els antihistamínics al nostre organisme?

Quan hi ha una reacció al·lèrgica és perquè s'ha produït una sobreproducció d'histamina, els antihistamínics (Anti-H) bloquegen la HISTAMINA, per la qual cosa l'organisme no reaccionarà a aquestes substàncies inofensives.

S'utilitzen per combatre els efectes de l'al·lèrgia: Febre del fenc, èczemes o urticàries, rinitis al·lèrgica, conjuntivitis al·lèrgica, reaccions al·lèrgiques causades per picades d'insectes, reaccions al·lèrgiques a certs aliments, insomni, marejos per moviment.

La seva forma farmacèutica és en pastilles o càpsules; cremes, locions o gels; esprais nasals.

L'ús d'antihistamins ha de ser receptat per un metge i/o farmacèutic, des de la farmàcia podem aconsellar-te algunes formes farmacèutiques que no requereixen recepta mèdica, esprais nasals per minvar aquests símptomes i/o cremes per alleujar els símptomes.

És important saber com hem de prendre un antihistamínic.

Consulteu sempre el metge, aquest us indicarà quin tractament és el més indicat; la quantitat, la durabilitat pot variar segons el tipus d'al·lèrgia, el pes del pacient.

Els antihistamínics que causen somnolència solen recomanar-se a les nits.

No barrejar-ho amb altres medicaments, consultar el metge, mai afegir-los a fàrmacs antidepressius, tractaments per a úlcera d'estómac o indigestió, ni tampoc a remeis per a la tos o el refredat que ja portin antihistamínic.

Consulteu sempre en el cas de malaltia cardíaca, hepàtica, renal o epilèpsia

Pots visitar el post següent on t'expliquem una mica més de les al·lèrgies i com podem prevenir aquests símptomes.

https://www.farmaciacapell.com/blog/allergia-al-polen

Preu