×

PER QUÈ NECESSITEM ANTIOXIDANTS?

La llum solar i l'artificial, així com la pol·lució, són factors que afecten la nostra pell.

El nostre organisme necessita antioxidants diàriament per protegir-se dels danys que causen els radicals lliures, unes substàncies químiques molt reactives que alteren el nostre organisme a nivell d'ADN, proteïnes, lípids… Tot això provoca i accelera el procés d'envelliment del cos.

El nostre cos és capaç de sintetitzar antioxidants, però també els podem adquirir a través d'una dieta variada i equilibrada. Per tenir una pell més lluminosa, incorpora a la teva dieta aliments rics en antioxidants i vitamines.

El glutatió, els carotenoides, els minerals i vitamines com la A, C i E són els principals nutrients i antioxidants que eliminen els radicals lliures que acceleren el dany dels teixits i òrgans.

1. Aliments rics en glutatió (aranja, all, poma, curcumina, lactis crus, ous, bròquil, alvocat i espàrrecs). Inhibeix els radicals lliures, redueix els danys causats per l'estrès oxidatiu, afavoreix l'acció de la vitamina C, E i CoQ10, a més a més aporta lluminositat.

2. Aliments rics en carotenoides (pastanagues, tomàquets vermells, espinacs, carbassa, papaia, raïms, carbassons, blat de moro, pebrots, taronges i l'alvocat. Els carotenoides protegeixen de l'excés de radicals lliures i dels processos d'oxidació. Especial cura, a excés, poden produir una pigmentació groguenca.

3. Aliments rics en vitamina A (espinacs, productes lactis i el fetge). La vitamina A també conegut com a retinol, juga un paper fonamental en els processos de renovació cel·lular, incrementa la producció de col·lagen i protegeix contra el fotoenvelliment prematur.

4. Aliments rics en vitamina C (kiwis, papaia, pinya, taronges, llimones, espinacs, col). La vitamina C és el principal agent antioxidant, estimula la producció de col·lagen, millora la lluminositat i elasticitat de la pell i ajuda a prevenir les taques.

5. Aliments rics en vitamina E (nous, avellanes, ametlles i pistatxos, al'alvocat, el mànec, les llavors de carbassa i gira-sol, l'oli d'oliva, el bròquil i les fruites dessecades (passes, dàtils, figues, etc.). ) La vitamina E, ajuda a enfortir el nostre sistema immunitari, protegeix les cèl·lules de l'oxidació, difumina cicatrius i taques, ia més prevé i tracta l'acne.

Si a la teva dieta creus que no aportes prou nutrients necessaris per combatre l'oxidació, des de la farmàcia podem recomanar-te productes antioxidants. Si incrementem les nostres defenses naturals i la reparem des de l'interior, aconseguirem una pell més sana i lluminosa.