×
Temps de lectura 1 min.

Que és la rosàcia?

La rosàcia és una malaltia crònica inflamatòria, la nostra pell reacciona de forma exagerada, els vasos sanguinis es dilaten, es caracteritza per l'aparició de vermellors i vasos sanguinis visibles en nas, galtes, front i barbeta.

Les persones de pell clara són més propenses a experimentar enrogiment de la pell i les dones es veuen més afectades que els homes.

Nombrosos factors poden influir en l'aparició de l'enrogiment permanent:

Factors interns: hormones, emocions, estrès, menopausa, predisposició genètica.

Factors externs: canvis de temperatura de l'aire entre fred i calor, menjars picants, exposició al sol, activitatr física intensa, l’alcohol, etc.

Actualment no hi ha tractaments que curin la rosàcia, però si tractaments per reduir els brots i frenar la seva evolució.

Consells per a una pell amb rosàcia

• Per a la neteja, utilitzar productes específics per a pells sensibles o amb rosàcia. Una bona opció seria les aigües micel.lars, gels moussant o aigües termals, netegen i calmen la pell. Assecar a tocs, sense fregar amb una tovallola de cotó.

• Evita l'aigua molt calenta a la teva higiene diària.

• Està contraindicat l'ús de tractaments exfoliants i peelings químics, pensa que una pell amb rosàcia és una pell molt fina i sensible.

Hidratar la pell amb cremes específiques que ajudaran a prevenir la irritació, coïssor, picor i cremor de la pell. Les cremes ajudaran que la barrera cutània estigui sana i forta i així pugui protegir-se millor dels agents irritants.

• Són molt pràctiques les BB cream formulades per a pells sensibles amb vermellors, cobreixen i protegeixen la pell.

• Sempre que surtis de casa utilitzar protecció solar, amb el sol, les lesions poden empitjorar.

• Consultar al dermatòleg perquè confirmi el diagnòstic.

Tots aquests bons hàbits poden millorar l'aparença i la salut de la pell, reduir els brots de rosàcia i evitar el desenvolupament de la malaltia.


Preu