×
Temps de lectura 1 min.

La síndrome de cames cansades es dóna com a conseqüència d'una mala circulació a les cames a causa d'un mal funcionament de les vàlvules de les venes.

Els símptomes més habituals són:

  • Sensació de pesadesa a les cames i els peus, inclús dolor continu.
  • Rampes musculars.
  • Formigueig, picor o prurit.
  • Inflor o aparició d'edemes.
  • Aparició d'aranyes vasculars o varius.

Quins factors poden influir?

El sobrepès, el passar moltes hores de peu o assegut, tenir una vida sedentària, l'edat o una mala alimentació, l'haver tingut embarassos amb problemes d'insuficiència venosa, tots aquests factors predisposen a tenir la síndrome de cames cansades. Sol afecta a dones a partir dels 50 anys.

Com podem millorar la sintomatologia?

• Fer exercici físic regularment, ajudarem a activar la circulació i estimular el retorn venós, la bicicleta, el ioga o la natació, són un bon exemple que ajudaran a tonificar la musculatura de les cames. També pots realiztar petits exercicis com el caminar de puntetes, flexionar les cames mentre estàs estirada o balancejar el cos canviant el pes d'una cama a una altra.

Seguir una dieta equilibrada, el sobrepés afavoreix la insuficiència venosa, reduirem el consum de sal, el sodi en altes quantitats afavoreix la retenció de líquids, provocant major inflor de cames i sensació de cames cansades. El consum de potassi és beneficiós, es troba en les verdures, llegums, fruits secs o hortalisses. El consum de cítrics, ja que tenen propietats antioxidants molt beneficioses per al sistema cardiovascular.

Beure abundant líquids. L’aigua per depurar el teu organisme i eliminar les toxines. Són molt recomanables els tes i infusions i els sucs (llimona, taronja, maduixes). Evitar el tabac i l'acohol.

Realitzar massatges a les cames i peus durant 10 minuts, després de llargues jornades de treball, els teus cames es relaxen i recuperaran el seu benestar. Comença el massatge pels peus, pujant fins a les cuixes fent moviments rotatoris i pressionant suaument de forma ascendent. Si et ajudes amb una crema o gel, estimularàs la circulació, i et proporcionarà una sensació de frescor aliviándote la pesadesa ,.

• Dormir amb les cames una mica elevades.

• Els banys d'aigua freda i tèbia, és una combinació perfecta per tonificar i relaxar el nostre cos activant la circulació.

• Evita sempre la roba ajustada.

• Si treballes a l'oficina, llargues hores asseguda, realitza exercicis cada hora per activar el teu circulació, fes rotacions de peus i turmells i estira lleugerament les cames.

Preu