×
Temps de lectura 3 min.

La copa menstrual és un recipient de material suau i flexible que s'introdueix a la vagina per recollir el flux menstrual. Dins del cos la copa genera un segell de buit per evitar filtracions, no absorbeix els fluids, sinó que aquests es dipositen a dins fins al moment d'extreure-la i rebutjar-los.

Avantatges de l'ús de la copa menstrual

El material més usat a les copes és la silicona mèdica, és inert i els gèrmens no s'hi adhereixen i evita la propagació d'infeccions. Les compreses i els tampons contenen químics que poden provocar al·lèrgies i resultar incòmodes.

No interfereix amb el pH vaginal.

Pot aguantar fins a 12 hores abans de necessitar buidar-la (té una capacitat 3 vegades més gran que els tampons).

Pot durar fins a 10 anys, mentre que les compreses d'un sol ús i els tampons són productes d'un sol ús.

Per rebutjar la copa menstrual quan se li ha acabat la vida útil, el millor és aplicar calor perquè es fongui i es converteixi en sorra.

És important encertar la talla, la quantitat de sang que surt de la vagina també pot variar molt entre una dona i una altra. A la farmàcia treballem les copes Enna i disposa de 3 talles (S, M i L) així com un pack especial per a noies que tot just comencen a menstruar (Starter Kit amb una talla S Short i una S).

Com es fa servir la copa menstrual?

  • Esterilitza la teva copa abans del primer ús amb l'Enna.
  • Abans d'iniciar el procés renta't bé les mans.
  • Familiaritza't amb la copa menstrual, practica el plegat amb les teves mans, llegeix el prospecte, pots practicar la col·locació de la copa menstrual uns dies abans que et vingui el període, així tindràs una mica de pràctica i quan arribi el moment et sentiràs menys insegura.
  • Per introduir la teva copa fes servir el plec que et resulti més pràctic. Hi ha 3 tipus de plegat.

                                                 

  • No oblidis esterilitzar la teva copa una vegada al mes abans de l'inici del període.
  • És important que estiguis relaxada quan introdueixis la copa menstrual a la teva vagina, en cas contrari els músculs faran força i serà més difícil la seva introducció. Pots mullar-la amb aigua o gel íntim perquè feu lliscar millor.
  • Un cop dins, dóna copets amb suavitat a la base de la copa o lliscar una mica cap a fora perquè s'obri el cèrcol superior i enna cycle faci el buit.
  • Si utilitzaràs l'aplicador d'enna cycle, el plec que recomanem és en forma de V (la primera imatge) col·loca la copa a l'aplicador per la zona lliure de plec, introdueix l'aplicador fins a la marca on es col·loquen els dits. Cal introduir-ho tot perquè la copa quedi ben col·locada, retira l'aplicador amb cura perquè la copa s'obri a dins i es col·loqui de manera adequada.

Com l'hem de retirar?

1. Renta't les mans i segueix el fil de la teva copa menstrual per localitzar la base, pessiga-la i estira-la lentament. Et recomanem fer-ho al lavabo o la dutxa, la sang quedarà emmagatzemada a la copa, però amb els nervis les primeres vegades pots vessar alguna cosa en treure-la.

2. Si tot i així no funciona, posa't a la gatzoneta, recolzant els teus glutis sobre els teus talons. Arqueja l'esquena per permetre que les parets vaginals s'obrin i així escurçar el canal vaginal, així serà més fàcil arribar fins a la base de la copa. Insereix els teus dits al canal vaginal

3. I si estàs fora de casa? Si has de canviar-te la copa en un bany públic, com la copa menstrual reté el flux al seu interior, l'exterior està net, te la podràs treure, buidar-ne el contingut al wc, passar-li un trosset de paper de vàter o una tovalloleta humida i torna-te-la a posar sense tacar-te les mans.

Preu