×
Temps de lectura 1 min.

CUIDAR LES CICATRIUS A L'ESTIU

L'estiu és una època clau per a la cicatrius, tant per cicatrius recents (en aquestes cal tenir especial cura) o antigues, l'exposició al sol i la humitat poden alterar el procés de cicatrització.

Quan es produeix una lesió o ferida, la pell comença un complex procés de cicatrització pot ser més o menys llarg en funció de la gravetat del dany. Durant el procés de cicatrització, és important tenir especial cura amb la zona afectada per assegurar una correcta cicatrització.

Consells bàsics per a tractar una cicatriu

1. Una cicatriu podem començar a trarla quan ja no hi hagi ferida ni crostes, aproximadament després de la 4a setmana.

2. Hidratar la pell de forma contínua, especialment després de la cirurgia, facilités la regeneració i elasticitat de la pell.

3. Per millorar la cicatrització pots utilitzar cremes o olis com la Rosa de mosqueta, la Centella asiàtica, t'ajudaran a accelerar la cicatrització.

4. Els pegats reductors, són unes làmines de silicona, són recomanats per millorar l'aspecte de la cicatriu i al seu torn evitar la formació de queloides.

5. Seca bé la cicatriu, la humitat pot alentir la cicatrització en una ferida recent.

6. Evita l'exposició solar directa sobre la cicatriu, utilitza protecció solar (50 +), renovar cada hora si hi ha exposició solar. Una exposició solar sense protecció pot produir hiperpigmentació, les vores de la cicatriu apareixen amb una tonalitat més fosca.

7. Evita els banys prolongats, no són convenients durant els primers 15 dies de cicatrització.

Disfruta de l'estiu cuidant la teva pell!!

Preu