×
Temps de lectura 2 min.

L'insomni pot afectar la concentració, a la memòria i al l'estat d'ànim sentint major cansament, ansietat, irritabilitat ...

CONSELLS PER A DORMIR A L'ESTIU

1) Abans d'anar a dormir has de ventilar l'habitació, renova l'aire obrint les finestres una estona abans d'anar a dormir.

Si ets dels que utilitzes ventilador, és preferible que l'aire no ens doni directament. En el cas dels que utilitzin aire condicionat, la temperatura adequada 22ºC i sempre evitar que ens doni directament.

2) Establir rutines per anar a dormir, en la mesura del possible, jeu i aixeca't sempre a la mateixa hora, fins i tot els caps de setmana.

3) Evita fer cops de cap durant el dia o si pot ser reduir el temps de la migdiada (màxim 30 min) i especialment després de sopar davant de la televisió.

4) Alimentació: A la nit, evita els sopars abundants i riques en greixos i carn; sopar alguna cosa lleugera recomanable sopes fredes, amanides o verdures, i així evitaràs possibles problemes de digestió. I si pot ser sopar a l'mínim 2 hores abans d'anar al llit.

Encara que no tinguem gana, sempre és recomanable sopar, ja que no fer-ho pot empitjorar el son perquè la sensació de gana actua com a estimulant i pot provocar l'insomni.

5) Evita el cafè, el te, la xocolata i les begudes alcohòliques, no afavoreixen un bon descans.

6) Fer exercici físic de forma regular durant el dia. Evita fer exercici físic intens abans d'anar a dormir, perquè aquest augmenta la temperatura corporal i activa el cos.

7) Fes un dutxa amb aigua tèbia abans d'anar a dormir t'ajudarà a rebaixar la temperatura corporal.

8) Fer servir roba de llit fresca: preferiblement de cotó, perquè contribueix a que la pell transpiri millor.

Si no aconsegueixes establir uns hàbits de son, es pot recórrer a plantes medicinals que faciliten el son i que actuen en l'ansietat i en els estats de tensió emocional com la passiflora, la valeriana, la rosella de Califòrnia, la melissa, la camamilla, la Griffonia i el llúpol.

PASSIFLORA, aconsellada en nens i adults, afavoreix el son nocturn i la relaxació.

VALERIANA, acció tranquil·litzant, relaxant i inductora de la son

ROSELLA DE CALIFÒRNIA, s'utilitza sola o associada a altres substàncies naturals d'acció calmant (passionera, valeriana) per afavorir la relaxació fisiològica.

MELISA, acció relaxant, útil per afavorir el benestar intestinal, especialment en persones ansioses.

CAMAMILLA, afavoreix el son en nens, quan la seva dificultat és per problemes digestius.

GRIFFONIA, afavoreix el normal estat d'ànim, afavoreix la relaxació i controla la sensació de gana.

LLÚPOL en estat de tensió i agitació, acció calmant.

També hi ha suplements de MELATONINA ajuda al nostre cos a regular els cicles de son, aconseguint una millor qualitat de la son, despertant descansats i amb energia.

Preu