×
Temps de lectura 1 min.

La EMI és una malaltia provocada per un bacteri anomenat Neisseria meningitidis o meningococ, provocant meningitis (inflamació de les meninges) i sèpsia (resposta greu i inflamatòria).

La EMI és una malaltia de difícil diagnòstic, a causa de la inespecificitat dels primers símptomes, de desenvolupament ràpid (24 hores després de l'inici pot ser fatal) i al voltant d’un 20% dels infectats poden patir seqüeles greus.

La prevenció de la malaltia és gràcies a la vacunació. Hem de recordar que, per desgràcia, els antibiòtics que tenim actualment no són 100% efectius en el tractament d'aquesta malaltia, i perden eficàcia com més tard s'administren.

Existeixen 12 serogrups de meningococ. Dels 12 serogrups identificats, 6 causen la majoria dels casos de malaltia meningocòccica invasiva: A, B, C, W, X i Y. Actualment el serogrup B és el responsable de l'41% del total de casos, i sent la major incidència en nens petits. Els serogrups C, W, A i Y són els responsables de la resta del total dels casos, veient un augment dels mateixos en els últims anys.

La vacuna contra el serogrup B no està finançada pel sistema de salut. La ACWY tampoc ho està en nens, però sí en adolescents ja que aquests són el principal grup d'edat portador i transmissor. Amb la vacunació dels adolescents s'evita la disseminació. Si es vacuna de nen / nadó de la ACWY, igualment durant l'adolescència s'administra la dosi de record.

Previnguem una malaltia molt greu.

Preu