×
Temps de lectura 1 min.

FONGS EN ELS PEUS

L'estiu és sinònim de platja, piscina ... i de l'aparició de fongs als peus.

La humitat, la calor, la suor excessiva, la diabetis, l’obesitat, el contacte habitual amb l'aigua, tractaments prolongats d'antibiòtics o corticoides són els principals factors que ajuden a que els fongs s'instal·lin en els teus peus.

Els fongs més comuns que pots aparèixer a l'estiu són el peu d'atleta i la tinya d'ungla.

 El peu d'atleta sol aparèixer en persones que practiquen esport amb calçat tancat i afecta a la pell al voltant dels dits, la planta i laterals. El símptoma més habitual és la vermellor, picor, descamació i esquerdament.

La tinya d'ungla pot aparèixer quan tenim el peu humit durant temps en un calçat tancat o quan no ens els eixuguem correctament després el bany. Les ungles es tornen trencadisses, gruixudes i descolorides. Poden trigar mesos a aparèixer aquests símptomes, per això normalment la persona que desenvolupa aquesta infecció no s'adona fins que ja està força estesa per la ungla.

Si seguim uns senzills hàbits de cura i higiene de peus evitarem l'aparició de fongs:

- Evitar la humitat, assecar correctament els peus, les zones entre els dits.

- Portar calçat adequat en dutxes, banys públics i vestidors.

- Ventilar els peus, en el cas d'utilitzar mitjons preferible de cotó.

- Oli essencial d’Arbre de te, amb acció antifúngica.

- A més del tractament antifúngic, és important seguir unes mesures d'higiene per evitar que els teus fongs puguin contagiar altres persones si comparteixes amb elles zones de bany o bany.

- Per eliminar la mala olor en els peus, pots fer servir desodorants específics per a peus amb acció antifúngica i antibacteriana.

- En el cas de onicomicosis (fongs a les ungles), recomanable acudir a un podòleg perquè vagi retirant els trossos d'ungles desgastats i s'acceleri el creixement de la ungla sana.

Preu