×
Temps de lectura 2 min.

A l'hivern, les baixes temperatures, la humitat, fan que la nostra pell es vegi ressentida, alterant la funció barrera i augmentant la pèrdua d’aigua, es resseca més del normal i les persones que tenen pell atòpica pateixen més brots.

Això és degut al fet que amb el fred els vasos capil·lars es contrauen el que provoca que no arribi suficient oxigen i nutrients a la dermis, es retarda el cicle de renovació cel·lular i s'acumulen major quantitat de cèl·lules mortes, i això pot generar malestar a la dermis pell (tirantesa, picor, envermelliment i pot acompanyar-se de brots d'èczema atòpic o instal·lar-se de forma permanent, especialment en la gent gran.

La hidratació diària hauria de ser un hàbit per a les pells seques o atòpiques; sobretot amb l'edat +50 anys la pell perd hidratació i es torna més seca, aspra i escamosa, produint esquerdes.

Per alleujar aquests símptomes seria recomanable seguir una rutina d'higiene i tenir cura d'ús diari:

1. Una higiene suau i sense sabó. La funció del sabó és eliminar les substàncies greixoses de la pell, tria un netejador suau sense sabó, respectuós amb la teva pell, així com un oli de dutxa que neteja suaument, hidrata i aporta a la pell 24 hores de confort. És especialment important no utilitzar sabons forts que eliminen els lípids naturals de la pell.

2. Una bona hidratació per recuperar la pèrdua d’aigua de la pell. El millor moment és després de la dutxa o del bany, quan la pell està neta i lleugerament humida. Tria una crema emol·lient que ajudarà a reactivar la síntesi dels lípids naturals de la pell. La barrera cutània es reestructura així des de dins i les seves propietats fisiològiques es tornen a activar.

3. I per a aquells moments de picor intensa, des de la farmàcia podem recomanar-te Atoderm SOS Spray ens ajudarà a calmar les molèsties de forma ràpida i senzilla.

4. Fer servir roba de fibres naturals com el cotó i la seda, que no irriten la pell.

5. Per rentar la roba, fer servir detergents lliures de colorants i de perfums.

6. Assegureu-vos de beure una quantitat adequada d’aigua.

7.  Certs medicaments poden donar lloc a pell seca, en el cas d'alguns diürètics, hipertensius, tractaments mèdics com ara radioteràpia, quimioteràpia així com medicacions orals per a la pell.

Si segueixes tots aquests hàbits et millorarà la qualitat de la pell i reduirem el malestar provocat per la pròpia sequedat i els brots de pell atòpica.

Preu