×
Temps de lectura 1 min.

OTITIS A L'ESTIU

L'acumulació d'aigua a les orelles durant els banys a platges i piscines, juntament amb la calor, afavoreix l'aparició de les otitis, els petits són els més vulnerables.

SÍMPTOMES MÉS COMUNES

  • Dolor d'oïda intens, que pot ser més forta quan toquem l'orella.
  • Aparició d'excés de secreció en el conducte auditiu.
  • Picor d'oïda.
  • Pèrdues d'audició de poca intensitat.
  • Quan l'otitis és mitjana pot cursar febre, mucositat i tos.

Com prevenir i tractar l'otitis des de la farmàcia?

- Reduir el temps d'immersió en l'aigua.

- En el cas de notar aigua a les orelles just després d'estar en contacte amb l'aigua, pots inclinar el cap durant uns segons a un costat i a l'altre per expulsar l'aigua de les orelles.

- Per a la prevenció, és molt recomanable l'ús de taps de cera o silicona per a les oïdes quan estiguin a la piscina, platja.

- Mantenir sempre les orelles nets i secs després de cada bany a la piscina oa la platja. Per a la neteja diària d'oïdes, es poden utilitzar aspiradors nasals o esprais netejadors que ajuden a controlar el maneig de l'otitis recurrent.

- No netejar mai les orelles amb cotó o bastonets.

- Si un té tendència a fer taps de cera o queratina, va a l'otorinolaringòleg per a una neteja abans de les vacances

- En el cas que s'hagi desenvolupat l'otitis, sentis dolor intens o aquest dura més de dues hores, que aparegui rigidesa de coll, somnolència o mal de cap, no puguis caminar, apareguin vertígens i nàusees acudeix al metge per tractar la infecció, ja sigui amb antibiòtics, gotes per reduir la inflor de canal auditiu, esprais per alleujar el dolor ...

Una mala evolució d'una otitis mitjana pot produir progressió de la infecció cap a altres quadres clínics severs: laberintitis, mastoïditis, paràlisi facial, abscessos cerebrals i fins pot desencadenar malalties més letals com la meningitis ", especifiquen des SEMI.

Preu