×
Temps de lectura 1 min.

La insuficiència venosa lleu és una malaltia que es caracteritza per inflor de turmells i cames, especialment en èpoques caluroses, cansament i pesadesa de les cames, dolor difús a les cames, picor i formigueig als turmells, rampes nocturnes a les cames i varius.

QUÈ ÉS LA INSUFICIÈNCIA VENOSA LLEU?

Quan patim insuficiència venosa lleu, les venes de les nostres cames no retornen la sang al cor de forma correcta. Moltes vegades aquesta malaltia va acompanyada de l'aparició de varius i cames cansades.

FACTORS DE RISC

L'edat, l'herència genètica, l'embaràs, el sexe femení i les alteracions hormonals, el sobrepès, la vida sedentària i la manca d'exercici, romandre immòbil durant llargs períodes de temps són factors de risc de la insuficiència venosa lleu. Aquests factors fan que la sang s'estanqui i augmenti la pressió sanguínia en les venes, provocant la seva dilatació.

Aquesta condició no representa un problema greu per a la nostra salut en els estadis inicials però els seus símptomes redueixen la nostra qualitat de vida. Per evitar-ho, és aconsellable tenir uns hàbits saludables i seguir un tractament eficaç.

CONSELLS PER CAMES CANSADES

- Passejades, l'ideal seria 1h a el dia. Si veus que és impossible per temps, comença per dedicar cada dilluns, dimecres i divendres 15 minuts a fer exercicis per a les cames abans del sopar. Així et serà més fàcil trobar el temps per fer-ho, transformant un bon propòsit en un bon hàbit.

- L'ús continuat de talons molt alts i de peces ajustades, produeixen una major tendència a retenir sang a les cames. Pel que recomanem evitar-ho en la mesura del possible.

- Mou les teves cames encara que treballis assegut, realitzant 3 exercicis bàsics rotació de peus i turmells, flexió i extensió dels turmells i caminar sobre la punta i els talons. Freqüència: Repetir 10-15 vegades amb cada peu.

- Evita estar assegut molt de temps amb les cames creuades: aquesta postura pot comprimir les venes de darrere del genoll i bloquejar la circulació.

- Dormir amb les cames lleugerament aixecades uns 10 centímetres per sobre de la posició horitzontal utilitzant un coixí col·locada sobre el matalàs. Així aconseguiràs un alleujament agradable durant les hores de descans.

- Regala't un bon massatge i banys d'aigua freda.

Preu